Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2009 17:21 - Атакуват със слухове Желева в Европарламента
Автор: magmarieta Категория: Бизнес   
Прочетен: 692 Коментари: 0 Гласове:
0



  Председателят на групата на „Зелените” в Европейския парламент в Страсбург Даниел Кон Бендит изрази съмнение относно кандидатите за комисари от България и Унгария.
"Има слухове и съмнения около определени комисари, заяви Кон Бендит, без да конкретизира. Той спомена само, че тези слухове засягат кандидатите от България и Унгария. Те трябва да изяснят всичко. Искаме пълна прозрачност и то още преди изслушванията", подчерта Бендит, цитиран от БНР, на което се позова EkipNews.

Даниел Кон Бендит, известен и като Червения Дани, е сред лидерите на студентския бунт във Франция от 1968 г.

На пресконференция в ЕП в Страсбург председателят на групата на ЕНП Жозеф Дол заяви, че чул за слуховете, свързани с Румяна Желева, но че в неговата партия не работят със слухове.

“Аз лично нямам намерение да я питам за дейността на съпруга й, но според мен, ако има слухове, трябва да им се отговори и да се разкрие всичко“, каза лидерът на най-голямата партия в ЕП. Той не вярва, че Румяна Желева ще бъде отхвърлена при предстоящите изслушвания и заяви, че ще направи всичко възможно това да не стане, и че ще я защитава повече от всички останали кандидат-комисари, защото според него тя е поставена в много трудна ситуация, а атаките срещу нея са нечестни.

Анонимни компромати за българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева се разпространяват до медии в Брюксел и до някои български редакции. Това съобщи в неделя по програма "Хоризонт" самата Желева.

За какви точно компромати става дума, не стана ясно.

Съпругът ми е мениджър в банковия сектор и се занимава с управление на активи. Живея в Брюксел на квартира, в Страсбург по хотели, а в Бургас в жилище на съпруга ми, заявява Желева в своя блог.

Външният министър обаче каза, че с изненада е разбрала, че се прочуваме в Брюксел с компромати и то анонимни, по неин адрес, и добави, че срещу анонимките не може да се излиза с никакви доводи.

Румяна Желева заяви още, че не знае за никакви договорки и че не била въвлечена в тях. Това тя каза по повод появили се слухове, че президентът е “отстъпил“ по конфликта с посланиците ни в САЩ и Турция в замяна на обещанието, че страната ни ще продължи разговорите с Русия по енергийните проекти.

“Не съм участвала в компромиси, върша си работата съгласно закона и през цялото време съм спазвала буквата на закона за дипломацията. През цялото време съм комуникирала с президента Първанов и президентската администрация с целия респект към институцията“, обясни Желева, цитирана от Агенция КРОСС.

Подготвям се интензивно за предстоящото изслушване в Европарламента, заяви вчера в София Румяна Желева. Ресорът, който имам като номинация на България, е изцяло външна дейност на ЕС, уточни тя.

През януари Желева трябва да бъде изслушана от депутатите в Европейския парламент, преди да бъде одобрена на поста еврокомисар по международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.
 


Тагове:   слухове,   Желева,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: magmarieta
Категория: Бизнес
Прочетен: 708766
Постинги: 247
Коментари: 178
Гласове: 1167
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031