Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2009 18:47 - Новият Смел свят на контрол на ума
Автор: magmarieta Категория: Бизнес   
Прочетен: 1905 Коментари: 2 Гласове:
1



    Технологиите за стимулиране на мозъка и контролиране на ума имат успех, но и своята тъмна страна, която военните и разузнаването използват от десетилетия.
Идеята, че мозъкът може да бъде програмиран да работи по-ефективно и целенасочено е обект на изследване от учени, мистици, здравни работници откакто човечеството се интересува от тази тема. През последното десетилетие напредъкът в науката за мозъка има големи резултати - те са доста провокиращи, някои и страховити, но изследванията продължават.
Идеята, че хората могат да бъдат повлияни от външни фактори, дори и генератори, които произвеждат електромагнитни вълни, пулсират светлина и ввсукови сигнали, не е нова, защото това е възможно благодарение на потенциала на новите технологии.
Тези изследвания и тяхното приложение имат позитивна страна и носят прогрес в много области - като - лечение на хора с недъзи, лечение на болести на психична основа , бързо учение и възприемане на материал, борба с наркоманията и алкохола увеличените способности на хората. Изследванията сочат, че определени състояния на мозъка могат да бъдат повлияни така, че той самият да бъде променен.Тези изменения помагат на някои индивиди в способността им да влияят на определени условия във връзката ум-тяло, които в нормално състояние са отвъд директния им контрол .
Военните пък се концентрират върху темата за повишаване работоспособността и боеспособността на войниците в сравнение с противниците.
В някои страни се разработват системи, благодарение на които са възможни успехи в областта на моделиране на поведението.тези нови технологии са по различен подходвъв военното дело и са част от т.н. Революция във него. потенциалната им употреба във вэоенното дело и мироопазването открива дебати във военното дело, както и в разузнавателните материали като етичните въпроси на тази тема не са изяснени.
От друга страна независими изследователи са ангажирани в търсене на позитивната полза на тези изследвания.
Потенциалът на технологиите е конструктивна и деконструктивна сила за промяна. Идеята за повишаване на физическите и умствени способности е вълнуваща и дали изследването се използва само в конструктивна насока е предмет на критика и обсъждане.
Използваните днес технологии за получаване на светлина, звук, аудиоматериали могат да помогнат на хората да стигнат желани състояния на ума за оптимално изпълнение.
Открито е, че за няколко седмици човек може да се научи да модифицира съзнателно мозъчната си активност по начин, по който Зен-будизма използва 20 години. Деца с психически проблеми могат да бъдат научени да регулират мозъчната си дейност без употреба на лекарства.Посланието, което носят тези нови технологии всъщност е нуждата от предпазни мерки против неетична употреба. поведението на хора, особено в изтощено състояние се изучава от терористи и други за преследване на собствени цели.
21 век се фокусира върху оформяне на ума и оптимизиране на умствената дейност - а контрола на ума не е по-различен от контролиране на мускулите на тялото.
Ако успеем да се научим да контролираме и координираме активността на мозъка това ще ни осигури по-продуктивен и пълноценен живот.
От друга страна остава темата за експлоятацията на науката, т.к. някои търсят ползата на технологиите за контрол на цялостния информационен процес - Човешкото Същество. // //
image


Тагове:   контрол,   новият,


Гласувай:
1



1. boristodorov56 - Контрол на ума -
28.09.2009 18:57
знаеш за Метода Силва, нали?
цитирай
2. magmarieta - hi
05.10.2009 09:49
ne,ne znam...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magmarieta
Категория: Бизнес
Прочетен: 709749
Постинги: 247
Коментари: 178
Гласове: 1167
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930