Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2009 14:09 - Любимият цвят може да разкаже неочаквани неща за вас
Автор: magmarieta Категория: Други   
Прочетен: 2320 Коментари: 2 Гласове:
1



Със сигурност има един цвят, който радва очите ви повече от другите, подобрява самочувствието ви,
носи ви хармония. А сега го потърсете сред изброените по-долу и се запознайте със себе си отново.
 
 
Белият Традиционно се смята за символ на чистота. Но освен всичко друго той издава натура, неограничавана от никакви догми. Ако сте избрали белия цвят, вие по-скоро сте много искрен и честен, вежлив и деликатен човек, готов да се притече на помощ на другите.
Не ви достига обаче взискателност и настойчивост.

 
Сивият Цветът на неувереността, отразяващ цялата гама чувства - от страх (светлосив) и показна храброст (умерено сив) до егоизъм (тъмносив). Той е измамен, оттенък-хамелеон, който позволява на човек да се държи на сянка и да остава неразпознат. Ако това е вашият цвят, вие не предпочитате да излизате на преден план до известно време, докато не ви се предостави шанс да постигнете своето. И би било най-добре, ако е за чужда сметка. Сребристосивият оттенък е най-възвишеният в тази гама - затова по-често се обръщайте към него, за да облагородите вашите пориви.

 
Черният Незаслужено е смятан за мрачен. Той обаче в по-голяма степен символизира вътрешна сила и спокойствие, но понякога прерастващи в склонност към формализъм. Този цвят без излишен патос говори за достойнство, внушава уважение. "Хората в черно" могат да бъдат много динамични, да управляват едновременно множество дейности. Както самият цвят и хората, които го избират, обичат да се изявяват солово, а когато се наложи да работят в екип, и те самите губят, и на другите не дават да се изявят пълноценно.

 
Червеният Той е най-силният цвят, отразяващ активна жизнена позиция. Често пъти говори за агресивна нагласа на човека, но може да бъде и спокоен, и пресметлив. Хората "под червено знаме" често пъти предизвикват съдбата и се сблъскват със също толкова решителни противници като тях самите.
Хората, които често обличат червени дрехи, обикновено не изразходват своите емоции за гняв и агресия. Те умеят да управляват своето състояние и запазват оптимизма си. Независимо от това, че често приемат червеното за символ на грубата сила, този цвят е най-контролируемият, отбелязват модните психолози. Тоест, избирайки този цвят, вие сякаш казвате: "Аз съм готов да се подчинявам на общоприетите условности и съм способен да управлявам отлично своите действия."

 
Бордо Пристрастието към този дълбок оттенък на тъмночервеното подсказва борбата на две основни черти: импулсивност и сдържаност. Често пъти хората, облечени в цвят бордо, са затворени и навъсени, но колкото по-богат и наситен е оттенъкът на цвета, толкова по-благороден е този, който го носи. Повече червено - вашият дух е войнствен и вие сте готови да преодолявате трудностите. Повече кафяво - могат да ви заподозрят в земни материални страсти и користни стремежи.

 
Розовият Искрените поклоници на този цвят са наистина фини и чувствителни хора с нежно сърце. Лесно е да ги обидят с невнимателна дума или постъпка, но те бързо прощават обидите. Колкото по-дълбок е оттенъкът на розовото, толкова по-силно според психолозите човек се нуждае от корекция на емоционалните си прояви. Колкото е по-светло розовото - толкова повече любов и състрадание е скрито в човека. Ярко розовият цвят говори за жизнерадост, убитото розово - за мрачност и затвореност.

 
Оранжевият Това е цветът на истински целеустремените хора. Те са горди и независими, способни са активно да влияят върху другите и да променят хода на събитията. Главната им характеристика е честолюбие, а основният недостатък - липса на душевно тяло. Хората, избиращи оранжевия цвят, се стремят да завоюват популярност на всяка цена и да накарат останалите да им се доверят.
Ако оранжевият е вашият цвят, би било добре да се научите да ограничавате собствените си амбиции и да осъзнаете, че в живота се цени не само желязната логика и интелектът. Бъдете снизходителни към другите хора, към техните недостатъци и слабости.

 
Жълтият Напразно мнозина се отнасят към него с предубеждение. Ако оранжевият цвят показва само склонност към развитие на умствените способности, жълтият говори за самия интелект, а също така демонстрира ярка артистичност. Друг е въпросът - доколко вие сте способни да ги реализирате. Ако предпочитате бледите, светли оттенъци на жълтото, вие сте предпазливи и стеснителни. Докато убитото или мръсно жълтото издават егоистична личност, прекалено увлечена от самоанализ.

 
Зеленият Той е символ на природата и на самия живот, което значи, че хората, които го избират, се чувстват хармонично във всякакви обстоятелства, умеят да се приспособяват, да пускат нови клонки. Те не могат да живеят без приятелско общуване. В същото време "зелените" са склонни да възприемат живота прекалено леко, а за неуспехите си да обвиняват другите. Те са сдържани в гнева си и често пъти действията им са бавни. Те са толкова уверени в себе си, че щом са сигурни в нещо, за нищо на света няма да отстъпят от позициите си.
Ако обичате зеления цвят, не бъдете прекалено доверчиви и не пилейте сили за глупости. Хората все едно ще ви обичат за отвореното ви сърце и готовността ви да им се притечете на помощ.

 
Синият Главните му черти са консерватизъм, привързаност към високи идеали. Тук се смесват чувственост и пламенност, и дори ако избраният път е неправилен, любителят на синия цвят няма да признае грешката си. Синият цвят е цветът на небето, което променя своя оттенък от лазурно синьо през деня до почти черно в полунощ. Така е и с човека - ту потъва в дълбока депресия, ту се издига към вдъхновени висоти. Той охотно завързва нови познанства и приятелства, но често пъти тези отношения са формални. И все пак той е способен да бъде истински предан.

 
Виолетовият Най-загадъчният цвят от гледна точка на психологията. Затова може би мнозина го избягват във всекидневното облекло и интериора. Ако този цвят ви лежи на сърцето, имайте предвид, че тщеславието и чувството за собствената ви изключителност, които се крият под виолетовите одежди, стават причина за собствените ви неудачи. Опасността още е и в това, че вие не осъзнавате своите пропуски, избягвате критиката. Голям е рискът да се затворите в своя илюзорен свят.

 
Кафявият Цветът на земята подсказва постоянството и неизменността на човешката природа. Той рядко издига човека до значителни висоти на духовно търсене, затова пък настройва за успешно решаване на всекидневните житейски задачи. Кафявото често пъти е съптник на честните, порядъчните и успешните хора. Те не са склонни да парадират и да се правят на по-добри, отколкото са. Червенокафявият отенък сочи чувственост, убитокафявото - скъперничество, а тъмният оттенък е признак на раздразнителност и избухливост.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - отрязан текст
30.03.2009 14:29
Откъде го преписа това, дори не се чете като хората?
цитирай
2. myrain - да
30.03.2009 14:51
и нищо не може да се разбере от текста
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: magmarieta
Категория: Бизнес
Прочетен: 711603
Постинги: 247
Коментари: 178
Гласове: 1167
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930