Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2009 18:30 - 18 правила за поведение - извлечение от библия за жени
Автор: magmarieta Категория: Други   
Прочетен: 1441 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Съвременните битки се печелят с идеи. Колкото е по-смела идеята,толкова повече са шансовете за победа. Трябва и блестяща тактика – тактика на превъзходство, да покажеш на опонента,че твоята победа е и негова. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА те познае по друго,освен по съзидателните действия.
МИСЛИ за тактиките, като за ритуал. Следвайки следващите ритуали никой и никаква инстанция няма да се отнасят пренебрежително с теб, а ще те гледат право в очите.
1.Мисли чрез своето тяло – като за човек-броня, а не сабя – цитат на Джуди Гран:
            Аз съм стената на ръба на водата
            Аз съм скалата,която отказва да бъде разрушена
СЯКАШ тялото е линия на съпротива – непрекъснат извор на новоизмислени препятствия.
2.Забрави всички схващания за борба – око за око. Или нека има отказ да навредиш на другия. Отказ да реагираш така, както са постъпили с теб. Дори и в ума си не се опълчвай срещу своя опонент.
3.ДРЪЖ се така сякаш врага ти е съюзник. БЪДИ ВНИМАТЕЛНА  към слабите страни на врага. Кажи на любимия, че има силен и щедър характер, дръж се така сякаш това е факт,без да го критикуваш и без да се ядосваш от постъпките му и така ще моделираш такова поведение у него. КОЛКОТО повече са очакванията – не изискванията,толкова по-упорито хората се опитват да го постигнат – разликата е в това, че очакванията се изразяват с любов, а изискванията се изричат с гняв.
Окуражи героя в него и той ще се превърне от враг в помощник.
4.Създай чудодейна мрежа за подкрепа. Искай помощ от хората, да ти задават въпроси – скоро ще поставят въпроса и пред себе си и така ще промениш мнението
                  на другите в съзвучие със своята програма. Щом стигнат до въпроса – Коя е тя – най-накрая ще те приемат на сериозно.
5.Приеми позицията на врага повече отколкото я приема той – така ще го шокиращ. А поляризацията принуждава всяка от страните да заеме още по-враждебна позиция.
6. СВЕДИ  конфликта до най-важното. Превърни се в шпионин,отърси се от егото си,от ревността, от самодоволството. Истината е проста,ясна – нека тя те води. В момента,в който можеш да намалиш конфликта ,съдържащ се в дадена делова или лична връзка и го сведеш до основното – ще почувстваш лекота.
7.Опълчи се срещу силата, не влизай в пряка борба с нея. Разчитай на тактиката - сякаш – действай сякаш властта, към която се стремиш, вече е твоя и когато се държиш,сякаш вече си постигнала желаното, то убеждаваш и другите, че то – желаното е вече факт.
8.Изследвай всяка ситуация и от обратната страна – атакуващ,който те напада с цялата мощ на своята физическа или организационна сила може да бъде победен ако не се бориш срещу силата му. Докато той изразходва енергията си в борбата, ти ще придобиваш сила.
9.Бъди готова да получиш наранявания,но въпреки това не наранявай. Не прибягвай към отмъщение, а по-скоро бъди уязвима – бъди истинска в среда,където всеки се крие,бъди открита, когато всеки се бронира, приемай,когато всички други отхвърлят. Може да бъдеш и ще бъдеш наранена, но в конфронтацията, в която демонстрираш откритост, нараняваето не е така болезнено, както ако се самозащитаваш – както при падането ще пострадаш по-малко ако се отпуснеш.
10.Въведи нещо ново, за да разчупиш границата – разшири своя живот, своя кръг,своя ум. Границите не само държат другите хора надалеч, те те заключват н своята рамка.
11.Проведи своята кампания напълно открито и в близък обхват – заяви как възнамеряваш да разрешиш проблема – Информацията е като роза – тя пуска бодли в душата. Кажи истината в началото и никой няма да може д а те нарани.

12.Укрепи своите силни страни – стой изправена.Превъплати се изцяло, превърни се в образа на онова, което опонента ненавижда – ако е хладен и дистанциран,щедро го обсипи с чувствата си. Изиграната нарочно роля може да шокира и да хвърли съмнение всеки противник.Предлагаш на другите своята карикатура и те сякаш не могат да приемат дейтвителността, която сами са си представяли, да им се върне обратно.и започват да приемат онова,което са ненавиждали, сякаш те са те създали о трябва да харесат своето собствено творение.

13.НАУЧИ вътрешния глас да затаява дъх.Не се втурвай в действие.Забави нещата. Когато си готова и е най-напечено вземи нещата в свои ръце. Когато затаиш дъх можеш да разшириш разбиранията си за ситуацията – то принуждава врага да действа,да покаже стратегията си или да направи това,което искаш.

14.Апелирай към по-добрата същност на врага си. Демнстрирай пълно доверие в своя опонент. Не се възползвай от внезапно появила се слабост или уязвимост на опонента – ти трябва да го правиш силен.Дай сила на вярата си,че той не иска да нарани нито теб,нито някой друг. Нужно е да му се напомни за най-добрите инстинкти и за чувството за честна игра, за да действа в съзвучие в твоите желания.

15.Разчитай на себе си както за своите страдания, така и за победите си.В СВОЯТА БОРБА не приемай чужда подкрепа, а само от свои.Не отивай при враговете на враговете си. Не се опитвай да ги спечелиш и противопоставиш на човека, когото смяташ за своя опозиция. Битката трябва да е насочена към твоя план и само към него.

16.БЪДИ готова да приемеш промени в опонента  и да промениш своята стратегия, така и целите на твоята кампания.Бъди готова да убеждаваш другите , бъди гъвкава и спазвай закона. Това е нужно,за да можеш,когато парадираш с един от приетите закони, ситуацията,срещу която се бунтуваш да бъде избрана от теб и да бъде дефинирана.
Никога не можеш да постигнеш голяма справедливост, ако не поемеш голям риск.Знай кога да убеждаваш и просвещаваш и въпреки това бъди готова да бъдеш убедена и просветена.

17.Бъди готова да страдаш,дори да губиш или да се унижаваш, но не показвай, че твоето его е по-важно от твоята цел. Ако опонента ти е наясно,че може да те унижи,но не и да те унищожи – тогава няма да има власт над теб – нито един епизод не е поражение, ако си поставиш голяма цел. Накрая той ще застане на твоя страна, защото си му показала, че ще победиш и тази победа ще му донесе по-голяма награда или издигане – неговата част от властта.ДА ОСВОБОДИШпротивника дори и в себе си от гнева – това е сила,по-могъща от всички оръжия.

18.Основната способност е способността да се сбогуваш – ако си опитала всичко и опонента е все така враждебен – си тръгни. Бъди готова да се оттеглиш – това е единственият начин да запазиш духовната си енергия за друг ден. Силата на приключване се състои не в лошото разрушаване, а в доброто. Трябва да унищожиш полумъртвите неща в своя живот, така както горския пожар изпепелява буренясалата земя, подготвяйки я за нов растеж – не се колебай да си тръгнеш, когато си преценила ситуацията. НЕ Е  най-широката дума,  тя укрепва силата и възможностите нарастват.Съзиданието се ражда от чистия край. Признаването на ограниченията може би създават по-голяма свобода.
НЯМА ПО-ГОЛЯМА СИЛА ОТ СВОБОДАТА ДА СИ ТРЪГНЕШ.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: magmarieta
Категория: Бизнес
Прочетен: 711586
Постинги: 247
Коментари: 178
Гласове: 1167
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930